dilluns, 13 de juny del 2011

Notícies de l'Escola Ligaba Beyene, d'Etiòpia

Recordareu com, des de l'interés que la commemoració dels nostres Cent Anys fóra solidària amb altres comunitats escolars amb més dificultats, fa uns mesos ens agermanàrem amb l'Escola Ligaba Beyene d'Etiòpia. Amb aquest motiu encetàrem un seguit d'activitats que ens ajudaren a conéixer millor el projecte, amb una exposició, l'intercanvi de dibuixos dels xiquets d'ambdós col·legis, una mostra de balls tradicionals d'Etiòpia, i per últim posàrem en marxa una campanya de recaptació de diners per ajudar a aquesta escola germana.
En aquest mateix blog ja férem menció del seu èxit, aconseguint replegar 3000 euros de la solidaritat de tots i totes vosaltres.
També us férem una promesa: que us donariem bon compte de la destinació d'eixos diners. Doncs bé, ara és el moment.

Ens posàrem en contacte amb ells (gràcies a les coordinadores del projecte, Mª Luz i Belén) i amb gran alegria els donàrem la notícia al temps que els traslladàrem el nostre interés perquè els diners es destinaren a material escolar, amb una repercussió directa en el dia a dia dels xiquets, i no tant a les qüestions físiques de l'edifici (igualment necessàries, no obstant!)
Després de valorar des del claustre de l'Escola Ligaba Beyene les necessitats i opcions on invertir aquests diners ens féren arribar el seu interés per adquirir una fotocopiadora, realment necessària en un col·legi, i que segons ens expliquen, els facilitaria molt el treball a l'hora de fer les còpies dels exàmens.

Us adjuntem la carta que ens enviaren per mostrar-nos el seu agraïment i el seu interés per invertir els diners en la fotocopiadora.
A nosaltres, evidentment, ens sembla una idea fantàstica, indiscutiblement molt útil en la vida d'un col·legi!

El record a l'Escola Ligaba Beyene també present al sopar de cloenda dels actes. Enrique Díes i Francesc Català, amb un record que va portar Mari Luz Cardona
També us informem que durant tots aquests mesos hem venut els cartells dels Cent Anys del Cervantes a 1 euro, amb la intenció de continuar recaptant diners per a enviar a Etiòpia. Encara no estem en condicions de dir la quantitat recaptada, però sí que la resposta ha sigut extraordinària. Tenim intenció de fer arribar aquesta nova recaptació així com una mostra de tot el que hem anat fent durant la celebració dels Cent Anys: cartells, l'auca del Cervantes, en anglés, retallables i alguna samarreta.

Gràcies de nou per la vostra implicació. Els nostres Cent Anys han superat la mera cel·lebració lúdica i de portes endins i s'ha convertit en una festa solidària, de germanor i de més enllà de les nostres fronteres!

Ací teniu la carta que ens feren arribar:

"(...) Respecte dels diners (3000 euros) que heu replegat de les famílies del col·legi Cervantes, els professors estan meravellats de com la vostra societat s'uneix per col·laborar en un projecte comú i em demanen transmetre-vos el seu agraïment. Els professors han discutit atentament sobre què comprar amb els fons, i sense cap dubte, tots estaven d'acord en comprar una fotocopiadora. Això és perquè moltes voltes la seguretat dels exàmens estava en perill ja que ens hem vist obligats a llogar una fotocopiadora a persones alienes a la comunitat escolar. Per favor, transmeteu la nostra salutació als alumnes del Col·legi Cervantes, els mestres i les famílies."

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada