dijous, 26 de maig del 2011

AMB EL FRESCOR DELS CENT ANYS

"Felicitem algú quan compleix anys. Si una persona o una entitat arriba a centenària amb mostres de bona salut i vitalitat, a la felicitació hem d’afegir també un component d’enveja sana.

Aquest és el cas del C.P. Cervantes de la ciutat de València, que està commemorant al llarg de l’actual curs, el primer segle de la seua existència com a centre docent amb un seguit d’activitats molt dignes i amb un evident ressò en el mateix barri, però també en aquesta gran urbs i institucions ciutadanes.

Uns bonics cartells penjats a la façana de l’Escola que permeten des del carrer visualitzar el fet que és motiu de celebració. L’organització d’un carnestoltes escolar amb passacarrers, on alumnes, mestres, mares i pares anaven abillats a l’ús dels inicis del segle passat. La recuperació d’arxius i de llibres la digitalització de tota la documentació escolar existent, així com dels treballs i fotografies dels alumnes que han passat pel Centre. La minuciosa investigació en les hemeroteques per tal de refer la seua història. La confecció d’un blog que ha anat actualitzant-se i informant de tots els actes que s’hi organitzaven . El muntatge d’un vídeo musical amb la participació de tota la comunitat escolar. L’agermanament amb una escola d’Etiòpia amb l’intercanvi de materials i l’aportació de recursos. La magnífica auca mural, dels 100 anys que han elaborat els propis alumnes. Un concert de primavera, enguany commemoratiu. L’exposició oberta al públic inaugurada el passat 13 de maig i visitada per exalumnes, antics professors, gent del barri…
I tot s’adiu al lema que ha estat present des que la comissió organitzadora va definir perfectament quins eren els objectius i amb qui havia de comptar: “Un col·legi amb passat, una escola de futur”

Mes a mes, activitat rere activitat, ha anat creixent i fent-se més fort, en tot el col·lectiu –alumnes, mares, pares, mestres i personal no docent– el sentiment de pertinença a l’Escola Pública, la nostra Escola, així com la idea que és possible el treball en equip, les ganes de participar-hi i que paga la pena l’esforç i el rigor, perquè els resultats són de tothom i que les coses es poden fer ben fetes quan ens ho proposem.

I allò que és més important, sense ajuda ni subvenció de les administracions educatives, però amb la voluntat ferma de recuperar la història del Cervantes i encarar el futur amb il·lusió i compromís i amb tota la força del món.
Per això, enhorabona i per molts anys, Escola Cervantes!"

Escrit enviat per MANEL PÉREZ I REIG, mestre que va passar per les aules del Cervantes. Gràcies des de la comissió Cent Anys!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada